Plannen om een ander huis te kopen?

banner_starter

Ander huis kopen? Je hebt al een eigen woning en wilt verhuizen naar een andere koopwoning. Hoewel je al eerder het hele koopproces hebt doorlopen, is het een goed om je ook bij deze verhuisstap goed te laten adviseren. De Hypotheekshop in de regio Noord-Brabant kan precies vertellen waar je rekening mee moet houden.  

Overwaarde/Verlies
Als de waarde van jouw huidige woning is gestegen, kun je deze overwaarde gebruiken bij de financiering van jouw nieuwe huis. Daar horen wel een aantal fiscale spelregels bij. Deze zijn vastgelegd in de Bijleenregeling. De Hypotheekshop-adviseur weet precies hoe jij optimaal van deze regels kunt profiteren.

Als de waarde van de woning lager is dan de hypotheekschuld, zijn er ook mogelijkheden om dit “verlies” mee te nemen in de nieuwe hypotheek. Per 1 januari 2013 is de rente over dit verkoopverlies, onder bepaalde voorwaarden, fiscaal aftrekbaar.

Als je een nieuw huis hebt gekocht, maar het oude nog niet hebt verkocht, krijg je te maken met dubbele woonlasten. Bovendien zit de eventuele overwaarde vast in jouw oude huis en kun je die niet meteen gebruiken om de nieuwe hypotheek te verlagen. Vervelend, maar gelukkig kan je in veel gevallen gebruikmaken van een overbruggingskrediet. Ook over deze mogelijkheid kan jouw Hypotheekshop-adviseur je meer vertellen. Heb je er trouwens wel eens over nagedacht om voor de koop en de verkoop dezelfde makelaar inschakelen? Dit kan behoorlijk schelen in de kosten.

Hypotheek meenemen of niet?
Je kunt bijna altijd je huidige hypotheek meenemen naar een nieuwe woning. Prettig als je een lage rente hebt en de rentevastperiode nog niet is verstreken. Je kunt dan het deel van de hypotheek dat nog niet is afgelost, gebruiken in de financiering. Laat je wel altijd informeren over de laatste ontwikkelingen op de hypotheekmarkt. Misschien sluiten modernere hypotheekvormen beter aan bij jouw persoonlijke wensen en levensstijl.

 

Stel een vraag


Uw naam *

Telefoonnummer

Uw email *

Uw vraag

Beveiligingsvraag *