Nederlandse groeiverwachting ongewijzigd

Delen:Email this to someoneShare on LinkedInPin on PinterestShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Nederlandse groeiverwachting ongewijzigd

Het Centraal Planbureau verwacht voor dit jaar dat de Nederlandse economie groeit met 0,75% en met 1,25% in 2015. Hoewel de krimp in het eerste kwartaal groter was dan verwacht, verwacht het Centraal Planbureau dat dit ingehaald wordt in de rest van het jaar. Nederland profiteert onder andere van de aantrekkende wereldeconomie. Maar ook consumenten geven meer geld uit. In april lagen de winkelverkopen 3,8% hoger dan in april vorig jaar.

Net als in de rest van Europa is de inflatie in Nederland laag. De arbeidsmarkt reageert met vertraging op het economische herstel, waardoor pas volgend jaar de werkloosheid licht daalt. Het overheidstekort loopt dit jaar op tot 2,9% en daalt in 2015 naar 2,2%.

Afgelopen week waren er enkele kleine hypotheekrenteverlagingen.

Bekijk meteen de actuele rentes

Ontwikkeling van de gemiddelde hypotheekrentes:

  • De gemiddelde 20-jaars hypotheekrente bleef gelijk op  4,44%.
  • De gemiddelde 10-jaars hypotheekrente gedaald naar 3.60%.
  • De gemiddelde 5-jaars hypotheekrente gedaald naar 3,00%.
  • De variabele hypotheekrente bleef gelijk op 2,60%.

 

De Hypotheekshop Nieuws geeft een overzicht van de renteontwikkeling in de afgelopen weken. De verwachtingen die beschreven staan zijn altijd indicatief, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Stel een vraag


Uw naam *

Telefoonnummer

Uw email *

Uw vraag

Beveiligingsvraag *