Starterslening regio Noord-Brabant

banner-familie

Ideaal voor starters: de Starterslening 

Dankzij de Starterslening is er de mogelijkheid voor het kopen van een eigen woning voor starters met een lager of middeninkomen groter geworden. Daarnaast biedt de Starterslening extra financiële zekerheid, waardoor het kopen van een woning aantrekkelijker wordt.

De Starterslening: als je wilt kopen in een hogere prijsklasse

De gemeenten Roosendaal  en Moerdijk bieden met een Starterslening kopers de mogelijkheid om de woonlasten van hun eerste koopwoning te verlagen. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van de woning en het maximale bedrag dat je kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Een Starterslening verhoogt dus de maximaal mogelijke lening die je met een NHG kunt krijgen.

Ook hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden, let wel, deze kunnen per gemeente verschillend zijn:

  • Je betaalt de eerste drie jaar geen rente/aflossing, daarna wel
  • Je hebt een hypotheek nodig met Nationale Hypotheek Garantie, een rentevaste periode van minimaal 10 jaar en met een maximale hypotheeklooptijd van 30 jaar. 
  • De regeling wordt uitgevoerd via de gemeente (Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten – SVn)
  • De gemeente bepaalt de hoogte van de lening
  • Toekenning is onder andere afhankelijk van hoogte inkomen en prijs woning

De gemeenten stellen zelf de verdere voorwaarden van de lening vast. Onze Hypotheekshop-adviseur kan je precies vertellen welke voorwaarden bij de gemeente Roosendaal of Moerdijk van toepassing zijn. Ook helpt hij je graag bij het invullen van de aanvraag. Maak vrijblijvend een afspraak via onze online agenda!


maak-afspraak

Direct berekenen!

Uiteraard kan je een indicatie berekenen van de hoogte van de Starterslening. Hieronder vindt je een mogelijkheid om deze te berekenen. Benieuwd wat jouw maximale starterslening is? Bereken hieronder zelf je starterslening!

Op de site van de SVN kan je meer lezen over de starter regelingen. 

Stel een vraag


Uw naam *

Telefoonnummer

Uw email *

Uw vraag

Beveiligingsvraag *